Kohti EU-vaaleja 2024: Osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa

Osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa, perjantaina 5.4. kello 10

 

Mikä on osaajien kansainvälisen liikkuvuuden nykytila Suomessa? Millaisia tavoitteita EU:ssa on asetettu liikkuvuuden edistämiseksi ja mitä nämä tarkoittavat suomalaisille korkeakoulutetuille?

Tervetuloa seuraamaan EU-vaaliaiheisen keskustelusarjamme ensimmäistä osaa perjantaina 5.4. kello 10–11. Verkkolähetyksen teemana on osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa.

 

Lähetys tarjoaa mielenkiintoista pohdintaa työvoiman liikkuvuudesta, koulutustasosta ja osaamisesta Euroopan unionissa. Vaaleihin valmistaudutaan tarkastelemalla näitä teemoja erityisesti Suomen näkökulmasta.

 

Verkkolähetyksessä ovat mukana Opetushallituksen Erasmus+ -ohjelman korkeakoulutettujen kv-liikkuvuudesta vastaava asiantuntija Anni Kallio, EU:sta ja ESUsta, kansainvälisyydestä ja EU-vaaleista vastaava Eugenie Touma van der Meulen Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL) ja Eurooppapolitiikan ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Roosa Veijola Suomen opiskelijakuntien liitosta (SAMOK). Heidän kanssaan keskustelemassa on Akavan johtava asiantuntija Miika Sahamies. Osa lähetyksestä on englanniksi.

Aiemmat lähetykset