Blogit

Akava Works

Työpaikoilla voidaan edistää mielen hyvinvointia monin tavoin 

Koronapandemia on herättänyt erityisen huolen suomalaisten mielenterveydestä. Masennuksena tai ahdistuksena ilmenevä psyykkinen kuormittuneisuus on kasvanut. Työikäisessä väestössä kuormitus on korkeaa: 20–29-vuotiaiden joukossa kuormittuneisuus on aikuisväestössä kaikkein suurinta, mutta 30–39-vuotiailla ja 40–49-vuotiailla kuormitus on selkeästi kasvanut eniten.

21.1.2022
Lue lisää

Osmo Soininvaara: Huomioita asuntopolitiikka-artikkeleista

Osmo Soininvaaran esipuhe Akava Worksin 9.11.2020 julkaisemiin ”Näkökulmia asuntopolitiikkaan” -artikkeleihin.

9.11.2020
Lue lisää

Lukiolaiset EU-myönteisiä, mutta hakeutuvat ensisijaisesti suomalaisiin korkeakouluihin

Nyt Suomen EU-puheenjohtajakaudella on mielenkiintoista tarkastella, miten ne nuoret, jotka ovat varttuneet koko koulutaipaleensa Suomen EU-jäsenyyden aikana, näkevät Euroopan unionin. Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen tutkija Kiira Sarasjärvi nostaa Akava Works -blogissa esiin Lukiolaisbarometrin alustavia tuloksia.

5.11.2019
Lue lisää

Vesa Kanniainen: EU-jäsenyyden vaikutukset Suomen makrotalouteen: arvioita Akavan tilaamasta arviointiraportista

Riippumaton konsultointiyritys Oxford Economics on laatinut Akava Worksin toimeksiannosta selvityksen Suomen EU-jäsenyyden taloudellisesta merkityksestä (Akava Works -raportti 1/2019). Tässä kirjoituksessa Helsingin yliopiston kansantaloustieteen emeritusprofessori Vesa Kanniainen esittää arvion Oxford Economicsin selvityksen johtopäätöksistä.

25.9.2019
Lue lisää