Kohti EU-vaaleja: Osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa, perjantaina 5.4. kello 10

Mikä on osaajien kansainvälisen liikkuvuuden nykytila Suomessa? Millaisia tavoitteita EU:ssa on asetettu liikkuvuuden edistämiseksi ja mitä nämä tarkoittavat suomalaisille korkeakoulutetuille?

28.3.2024

Tervetuloa seuraamaan EU-vaaliaiheisen keskustelusarjamme ensimmäistä osaa perjantaina 5.4. kello 10–11. Verkkolähetyksen teemana on osaaminen ja liikkuvuus EU-Suomessa.

Lähetys tarjoaa mielenkiintoista pohdintaa työvoiman liikkuvuudesta, koulutustasosta ja osaamisesta Euroopan unionissa. Vaaleihin valmistaudutaan tarkastelemalla näitä teemoja erityisesti Suomen näkökulmasta.

Verkkolähetyksessä ovat mukana OPH:n Erasmus+ -ohjelman korkeakoulutettujen kv-liikkuvuudesta vastaava asiantuntija Anni Kallio, EU:sta ja ESUsta, kansainvälisyydestä ja EU-vaaleista vastaava Eugenie Touma van der Meulen Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL) ja Eurooppapolitiikan ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Roosa Veijola Suomen opiskelijakuntien liitosta (SAMOK). Keskustelemassa heidän kanssaan on Akavan johtava asiantuntija Miika Sahamies. Osa lähetyksestä on englanniksi.

Tervetuloa seuraamaan ajankohtaista keskustelua. Verkkolähetyksen seuraajaksi ei tarvitse ilmoittautua. Kutsua saa jakaa eteenpäin.

Seuraa verkkolähetystä tästä linkistä >

Lisää verkkolähetys kalenteriisi (.ical) >

 

Yhteystiedot:

Miika Sahamies
johtava asiantuntija, Akava
miika.sahamies@akava.fi, puh 050 530 5366

Markus Penttinen
kansainvälisten asioiden päällikkö, Akava
markus.penttinen@akava.fi, puh 040 772 8861

Lue lisää aiheesta